We kiezen er bewust voor niet met het biolabel te werken. Grasgevoerd natuurvlees gaat immers nog een stap verder. Bij biovlees mag er namelijk nog op stal afgemest worden, onder andere met soja en granen, en worden additieven (de gekende E-nummers) aan het vlees toegevoegd. Er wordt bij ons geen soja of krachtvoer gegeven en E-nummers zijn al helemaal uit den boze. Als er in de winter al bijgevoerd wordt, gaat het over hooi of voordroog. Bovendien is dit sterke ras bestand tegen het leven buiten en staan onze dieren niet op stal. Ze leven en grazen heel het jaar door op de weide of in het bos.
De Schotse Hooglander is een traaggroeiend ras dat daar bij ons ook de tijd voor krijgt. Highlanders worden pas op latere leeftijd geslacht dan de meer gekende vleesrunderen. De kalfjes groeien gewoon bij hun mama op en worden pas ten vroegste op 8 à 10 maanden gespeend. Intussen leven ze een gezapig leven in de vrije natuur waarbij we de kudde op natuurlijke manier laten groeien en zo weinig mogelijk aan de rangorde veranderen. Het wegnemen of bijzetten van runderen brengt vaak stress met zich mee en gebeurt dus enkel waneer het echt noodzakelijk is. En dan zijn er nog de welnessmomentjes, massages en krabbeurten als surplus. De dieren die het toelaten worden bij ons immers extra verwend.
Het feit dat deze dieren nagenoeg zonder stress leven, heeft ongetwijfeld alleen maar een positief effect op hun vlees.